Good news laureaten - juli 2024

Dankzij de Vocatio-beurs hebben onze laureaten hun roeping kunnen nastreven. Wat zijn hun succesverhalen en welke stappen hebben zij vooruit gezet? Ontdek snel het nieuws van juli 2024!

Youssef Swatt's wint finale Nouvelle école

Op 21 juli werd het officieel gemaakt op Netflix: rapper Youssef Swatt's, laureaat van Vocatio in 2018, is de grote winnaar van het derde seizoen van de wedstrijd “Nouvelle École”! 

Youssef Swatt's - Copyright Netflix

Maëlle Dufour's nieuwe monument is te zien aan de Belgische kust 

Capsule is het nieuwe werk van Maëlle Dufour, laureate 2020. Het is te zien van 27 maart tot 3 november 2024 in De Panne, als onderdeel van de Beaufort Triënnale. 

Korte beschrijving: “Dankzij het glinsterende effect van de kleine vierkante glasvlakken is het werk zowel vervormend als desoriënterend. Zoals in een caleidoscoop zien we verschillende beelden afhankelijk van onze positie. Op deze manier worden we aangemoedigd om na te denken over de betekenis van vooruitgang en de toekomst. Voor Le Corbusier was de silo het ultieme symbool van vooruitgang en een essentiële vorm van architectuur. Een capsule kan ook worden geïnterpreteerd als een tijdcapsule, die de ruimte in kan worden gestuurd of begraven kan worden voor toekomstige generaties.” 

Capsule - Photo © Ann-Sophie Deldycke

Yeboah Benhelima organiseert het MC Festival in Leuven mee 

Als onderdeel van het Chapp de mic collectief project en in samenwerking met Montorollo, helpt Yeboah Benhelima, laureaat 2024, bij de organisatie van een open air Hip Hop festival in het hart van Leuven: 

  • Datum: zaterdag 3 augustus 2024 
  • Plaats: Bruulpark, Leuven 
  • Prijs: Gratis 

Kom proeven van de ambitie en het enthousiasme van de Leuvense jeugd!

Sébastien Van Malleghem vertelt over zijn passie voor fotografie 

Sébastien Van Maleghem, laureaat 2015, is een persfotograaf die werkt voor grote titels zoals Libération, De Standaard, Le Monde, Times Magazine (dat een prijs toekende aan een van zijn foto's) en vele anderen. In het programma Les Petits Papiers vertelt hij over zijn werk.  

Podiumkunsten, 
Plastische kunsten