Good news laureaten - augustus 2024

Dankzij de Vocatio-beurs hebben onze laureaten hun roeping kunnen nastreven. Welke stappen hebben zij gezet en welke successen hebben ze bereikt? Ontdek snel het nieuws van augustus 2024!

Will-Limba Moleka, Limbaverse - Start van een Grandioos Leesavontuur

In september staat het nieuwe boek van Will-Limba Moleka, laureaat in 2024, officieel in de rekken. Deze jonge Antwerpse auteur met Congolese roots brengt een avonturenboek dat hij zelf heeft geschreven en geïllustreerd. 

Meer info : 

  • Programma: gesprek met de auteur, signeersessie en feest 
  • Plaats: Dunden - Lange Gasthuisstraat 29/31, 2000 Antwerpen
  • Datum: 12 september 2024 
  • Tijd: 18:30 - 22:00 
COVER - Limbaverse

Anne-Sophie Kalfleisch, Eureka dans la nuit 

In haar debuutroman Eureka dans la nuit volgt Anne-Sophie Kalbfleisch (laureate in 2018) de overgang naar volwassenheid van twee jonge mensen op zoek naar vrijheid, Ellie en May, de raadselachtige en de vulkanische.

Het portaal voor Franstalige Belgische literatuur en Le Carnet et les Instants verkozen haar roman tot favoriet. Verkrijgbaar bij FNACFiligranes en Amazon.

COVER - Eureka dans la nuit

Daphné Tamage, Le retour de Saturne 

De nieuwe roman van Daphné Tamage  (laureate in 2022) is net verschenen. Het verhaal gaat over een dertigjarige vrouw op zoek naar zichzelf en afhankelijk van de blikken en liefkozingen van mannen. 

Le retour de Saturne is verkrijgbaar op de website van Editions Stock en in alle boekhandels, waaronder Filigranes en FNAC

COVER - Le retour de Saturne

Nieuwe expo van Jan Wellens

In 1970 ontving Jan Wellens een beurs van Vocatio, toen bekend als de Belgische Stichting Roeping. Dit zou een cruciale steun zijn voor de rest van zijn artistieke carrière. 

Logisch dus dat hij ons nu uitnodigt voor zijn tentoonstelling in gemeenschapscentrum De Oude Pastorie in Kapelle-op-den-Bos. De opening vindt plaats op 3 oktober 2024 en de expo start is te zien tot 27 oktober. 

Expo Jan Wellens

Lukah Katangila lanceert zijn voorstelling Imprisoned Gods  

In Imprisoned Gods, een voorstelling van Lukah Katangila (laureaat in 2021) en Ultima Vez, wordt de spanning tussen twee religieuze werelden en hun huidige betekenis en impact uitgedaagd en in vraag gesteld door middel van hedendaagse dans. 

Laat je op 19 maart 2025 meeslepen op de ritmes van traditionele dans en de trance van elektronische mantra's, in een wereld van beweging en beelden, waar perspectieven veranderen en dogma's uiteenvallen.

Imprisoned Gods

Lise Bruyneel op Festival 20.21

Lise Bruyneel, laureate in 2005, creëerde een video die Daan Janssens' bewerking van Schuberts liederencyclus Die schöne Müllerin zal vergezellen tijdens het openingsconcert van Festival 20.21 te Leuven op 23 september. Janssens heeft Schuberts melodieën verrijkt met een complexe klankwereld, met intermezzo's geïnspireerd door Fernando Pessoa, uitgevoerd door tenor Thomas Blondelle en het SPECTRA ensemble onder leiding van Filip Rathé. Dit werk, dat al internationale erkenning kreeg, versmelt muziek, beelden en poëzie voor een meeslepende artistieke ervaring.

Lise Bruyneel - Copyright Julien Lambert
Podiumkunsten, 
Plastische kunsten, 
Sociale en menswetenschappen