Good news laureaten - februari 2024

Dankzij de Vocatio-beurs volgen onze laureaten hun roeping. Je ontdekt welke vooruitgang zij maken in februari 2024!

De wind van verandering komt uit Delft 

Axelle Viré, laureate VOCATIO 2010, werd ingehuldigd als professor aan de TU Delft (Nederland) op het gebied van drijvende windturbines, met een presentatie getiteld “Floating Winds of Change”.  Op dezelfde dag werd het onderzoeksproject HybridLabs, dat zij coördineert met een consortium van 37 partners, officieel gelanceerd.

Tegelijkertijd willen Axelle en de TUDelft windenergie naar scholen in Delft en elders brengen en lesmateriaal en verhalen maken die toegankelijk zijn voor alle kinderen. 

Wil je Axelle steunen in dit initiatief? Doe dan mee aan hun crowdfundingcampagne: https://www.supporttudelft.nl/project/inaugural-axelle-vire 

Een animatiefilm die niet onopgemerkt blijft 

In de rust van een flat leidt een waterlek tot een ontmoeting tussen het hoofdpersonage en haar jongere zelf, waarbij vage herinneringen aan een vroeg verlies naar boven komen… Dit is het onderwerp van “The Leak“, de nieuwe stop-motion film van Paola Cubillos, laureate 2022, die op 27 en 28 februari werd vertoond op het Anima Festival in Brussel

Met dit festival heeft de film de 50 selecties in filmfestivals overschreden. De film is ook genomineerd voor de Quirino Awards, de belangrijkste prijzen in Ibero-Amerikaanse animatie. Dit is een grote erkenning voor Paola’s werk!

Sisterhood als schild tegen plaatsvervangende stress 

Lauraline Michel, laureate in 2023, had de eer om in Parijs een workshop te leiden over plaatsvervangende stress en activistische vermoeidheid. Zij werd uitgenodigd door Lallab, een feministische en antiracistische vereniging, met als doel de stem van moslimvrouwen te laten horen en hun rechten te verdedigen tegen seksistische, racistische en islamofobe onderdrukking.

Plastische kunsten, 
Wetenschappen en techniek, 
Podiumkunsten, 
Sociale en menswetenschappen,